Kesä täyttää tilaussaunojen lauteet

Ajankohtaista • Kesä täyttää tilaussaunojen lauteet

20.06.2018 • Ajankohtaista

Kesä täyttää tilaussaunojen lauteet - ja pikkujoulusaunakin kannattaa varata heti

Saunakausi käy kuumana, ja lauantaina saunaa juhlistetaan ainakin Helsingissä ja Tampereella. Millaista on saunabisnes, tilaussaunoja pääkaupunkiseudulla vuokraavan Saunat.fi:n perustaja ja yrittäjä Tea Lindberg?

Mitä asiakkaat haluavat nykyisin tilaussaunalta? ”Saunojen toivotaan sijaitsevan hyvien kulkuyhteyksien varrella, ja siksi toimimmekin paikoissa, joihin pääsee vaivatta joka puolelta pääkaupunkiseutua. Tilojen yleinen ilme ja varustelu merkitsevät myös paljon, sillä saunatiloissa järjestetään erilaisia tilaisuuksia seminaareista illanistujaisiin.” Millainen saunakesä on tulossa? ”Kiireinen. Meillä on tällä hetkellä aika kova varausaste. Saunat alkavat jo olla varattuja ainakin viikonloppuisin. Kesä on polttareiden, yritysten kesäjuhlien ja valmistujaisten aikaa.” Miten kuvailisit saunabisnestä? ”Nyt on käynnissä selvä saunabuumi etenkin julkisissa saunoissa. Pääbisneksemme on ryhmissä, mutta myös avoimille saunavuoroille on kysyntää.” Mitä ovat tämän hetken kuumimmat saunatrendit? ”Kaveriporukat vuokraavat saunan kokoontuakseen yhteen ilman erityisempää juhlaa. Toisaalta aamusauna, siihen yhdistetty brunssi ja jokin aktiviteetti ovat nyt suosittuja. Myös sekasaunat kiinnostavat.” Milloin pitää aktivoitua, jos haluaa varata saunan vaikkapa polttareita varten? ”Jos haluaa tietyn saunan tietylle päivälle, on syytä olla ajoissa liikkeellä. Perjantait ja lauantait varataan yleensä ensimmäisenä. Pikkujoulujen saunoja varataan jo nyt.” Ketkä ovat aktiivisimpia tilaussaunojia? ”Asiakkaita on monenlaisia. Arkisin erityisesti yritykset järjestävät esimerkiksi tiimipäiviään saunoilla. Lauantaisin saunovat enimmäkseen yksityisasiakkaat.” Milloin kävit viimeksi saunassa? ”Tänä aamuna Furuvikin rantasaunassa. Kesäasuntomme sijaitsee kartanon pihapiirissä, ja rantasaunalle on parikymmentä metriä. Kaupungissa asumme vanhassa 1800-luvun yleisessä saunassa.”
Lue alkuperäinen artikkeli osoitteessa https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kesa-tayttaa-tilaussaunojen-lauteet---ja-pikkujoulusaunakin-kannattaa-varata-heti/ZH7tkUyi Artikkelin kuva: Tiina Somerpuro
Ajankohtaista

Kirjaudu

Muista minut